Mirades

Mindfullness en educació

“Els professors ensenyen el que saben, però majorment s’ensenyen a si mateixos. Aquesta és la raó per la qual hem d’aprendre a cuidar del nostre professorat”

Ministre d’Educació, Thimpu, Bhutan 2012

El Mestre Zen Thich Nhat Hanh (neix en Vietnam central en 1926) i la comunitat internacional Plum Village reconeixen la importància de la creació de programes sostenibles i duradors a les escoles que promoguin la felicitat i el benestar emocional de mestres, educadors, estudiants, pares/mares i altres agents del sistema escolar.

Thich Nhat Hanh ha combinat el seu coneixement profund d’una varietat de mètodes tradicionals d’ensenyament amb els mètodes i idees de la psicologia occidental per formar el seu acostament a la pràctica del zen modern, per això s’ha convertit en una influència molt important en el desenvolupament del budisme per a occidentals.

El Mindfulness és l’energia de ser conscient i estar despert al que està succeint a l’interior i al voltant nostre en el present.

En els últims anys, el Mindfulness ha estat reconegut cada vegada més en l’àmbit internacional com una eina positiva de suport. El creixent interès i les recerques realitzades per universitats i altres organismes, han proporcionat proves científiques de l’eficàcia del Mindfulness per reduir l’estrès, l’ansietat i la depressió, i per augmentar la resistència emocional, la felicitat, el comportament prosocial i les habilitats cognitives.

Les Escoles Despertes ofereixen programes sostenibles de mindfulness (consciència plena) en educació per a educadors/es, estudiants i comunitats educatives amb el propòsit d’afavorir ambients saludables, ètics i feliços a les escoles. Aquesta iniciativa va ser introduïda pel mestre Zen Thich Nhat Hanh i la comunitat internacional Plum Village.

Les Escoles Despertes usen el mindfulness com a manera de promoure en les comunitats educatives:

– Comunitats d’aprenentatge sostenibles

– Educació emocional i benestar

– Reducció de l’estrès i resiliència interna

– Educació ètica i per a la pau

– Aprenentatge experiencial i en competències

– Consciència de la respiració

Comparteixes amb nosaltres?...