Mirades

Sala dels cristalls

La sala dels Cristalls és un espai on els infants gaudeixen especialment del joc simbòlic, aquí es transformen en animals ferotges: tigres, lleopards, llops o juguen a pares i mares i reprodueixen moltes d’aquelles accions que veuen a casa, fan el dinar, cuinen, donen menjar al bebè, van a dormir, tenen un bebé, … També juguen a metges o reprodueixen dibuixos animats que han vist, especialment d’herois i heroïnes. A vegades es disfressen i pinten, altres no. Aquest joc pot ésser viscut amb molta calma des del cos i altres amb una gran pulsionalitat, i els infants juguen amb el cos a cos i els sons, tot i que sempre amb cura i respecte, ja que és important cuidar el clima de l’ambient, perquè tothom pugui estar-hi a gust.

A mesura que van creixent, aquest joc es va fent més elaborat i tant els personatges com les accions són més complexes i tenen un fil de la història més llarg.

Sala cristalls

En aquest espai també hi trobem una caseta per fer joc simbòlic amb ninots un tieteller, que especialment utilitzen per fer la caixa de cançons, un joc que consisteix en agafar diferents objectes d’una caixa i repartir-los amb els espectadors, durant el joc canten cançons o expliquen coses.

Per altra banda, en aquesta sala cada matí es reuneixen els infants que volen fer el “despertar”, és un espai on ens diem “bon dia” cantant una cançó i qui vol fa el conte del despertar- és una proposta on un adult explica una història per anar despertant el cos i així prenen consciència d’ell.

Sala dels cristalls
Comparteixes amb nosaltres?...